Risk för blackout i morgondagens Tyskland

Fyra operatörer av högspänningsinfrastruktur i Tyskland, Tennet, EnBW, Transportnetze och Amprion, varnar nu för att en förhastad avveckling av kärnkraften är mer än vad elnätet klarar av då det redan nu arbetar på bristningsgränsen. Detta gäller i synnerhet under vintermånaderna då varken solkraften eller vindkraften går att lita på. Operatörerna varnar för att framförallt de södra delarna av landet med dess energiintensiva industri ligger i farozonen och kan få uppleva kraftiga leveransstörningar. Man säger rakt ut att säker leverans till kunderna i dessa områden kommer kompromenteras.

Samtidigt går Siemens ut och meddelar att man är i färd med att avveckla hela sitt engagemang i kärnkraftsteknik. Det är heller inte så konstigt att företaget inte ser någon ekonomisk eller politisk framtid i energislaget med tanke på den sviktande hemmamarknaden. Siemens har ju som bekant dragit sig ur Areva NP och tänker nu inrikta sin energiverksamhet på förnyelsebar energi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i förnyelsebar, intermittens, kärnkraft, Okategoriserade, risker, solenergi, vindkraft. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>