Tillväxtens dilemma

Jag har under en tid arbetat på ett inlägg angående ekonomisk tillväxt och huruvida evig sådan är möjlig i en värld med ändliga resurser. Artikeln är dock inte riktigt mogen ännu och till dess passar jag på att tipsa om dagens Vetenskapens Värld som handlar just om möjligheterna till välfärd utan ekonomisk tillväxt.

Ett flertal kända tillväxtskeptiker figurerar i inslaget, exempelvis Tim Jackson som för en tid sedan föreläste i Stockholm, men också ekonomer som Swedbanks chefsekonom Cecilia Hermansson och SEB:s Klas Eklund.

Inslaget har ännu inte dykt upp på SVT Play men det bör göra så inom kort och jag rekommenderar alla med ett intresse i energi- och/eller hållbarhetsfrågor att se det. Ovanligt bra för att vara Vetenskapens Värld.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i tillväxt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *