Amerikanskt LENR-intresse

Andrea Rossi verkar nu ha ett avtal klart med ett nybildat företag i USA, Ampenergo, som skall få ta del av royaltyintäkter vid försäljning av energikatalysatorn i nord- och sydamerika. Ny Teknik rapporterar att starka kopplingar finns mellan de inblandade individerna och flera amerikanska myndigheter, bland annat försvars- och energidepartementet. Personerna är dessutom gamla vänner till Rossi och inblandade i hans tidigare verksamheter i USA.

VD’n för det nybildade Ampenergo, Craig Cassarino, uttalar sig och svarar följande på frågan om huruvida man söker investerare:

Absolutely, we are in current conversations with some very large companies here in the US and South America, some investment companies, because it’s not just a technology we’re creating in the industry here.

Rossi har tidigare bestämt avvisat att han skulle söka utomstående investerare och frågan är vad detta innebär. Bristen på jakt efter kapital från Rossis sida framstod åtminstone för mig som något som höjde hans trovärdighet.  Cassarino går sedan vidare och pratar om de stora infrastruktursatsningar som krävs för att en ny teknologi av den typ som E-Cat potentiellt är skall kunna spridas i någon större omfattning. Något som han naturligtvis har rätt i.

Trots att jag fortfarande är ganska övertygad om att det rör sig om en bluff eller ett missförstånd kan jag inte låta bli att i smyg hålla tummarna för att det inte är så. För skulle det vara så att Rossi faktiskt fått kall fusion, eller LENR/CANR (Low Energy Nuclear Reaction/Chemically Assisted Nuclear Reaction) som det också benämns, att fungera vore det antagligen början på en ny tidsålder för mänskligheten. Och samtidigt slutet på min blogg eftersom någon ”energiproblematik” inte längre skulle existera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i E-Cat, LENR. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *