NASA pratar kall fusion

Ny Teknik skriver idag om ett uttalande från NASA där de bekräftar att de bedriver forskning inom området kall fusion, eller LENR (Low Energy Nuclear Reactions), som är den korrekta benämningen. Det mest uppseendeväckande är dock inte att forskning bedrivs utan att man bekräftar att det fungerar och kan leverera nettoenergi. Istället för att skriva ett referat hänvisar jag till artikeln som också finns i engelsk översättning.

Jag har vid ett antal tillfällen skrivit om Rossi och hans E-Cat och hela tiden haft en skeptisk hållning vilket jag fortfarande har, även om ett uttalande från NASA ger en helt annan trovärdighet. Det är bara att vänta och se vad detta kan resultara i, men tills vidare kan man ju återbesöka mina beräkningar om mängden nickel (bränslet som tillsammans med väte ger upphov till fusionsreaktionen) som skulle krävas för att försörja världen med energi, skulle detta fungera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i E-Cat, energi, fusion, kall fusion, kärnkraft, LENR, NASA. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>