”En tredjedel av världens energi kan komma från solen 2060”

IEA släppte igår studien Solar Energy Perspectives där man menar att en tredjedel av världens energibehov skulle kunna mättas av solen år 2060. Då IEA har en tendens att vara konservativa när det kommer till förnyelsebara energikällor misstänker andra bedömare att en högre andel är möjlig.

Om man tar en titt på mitt senaste inlägg om möjliga ersättare till de sinande fossila energikällorna visar det sig att jag i mitt normalscenario också landar på ungefär 30 % solenergi år 2060. Detta är givetvis en ren slump då mina anlyser med all sannolikhet är betydligt mer triviala än IEA:s och faktorer, förutsättningar och antaganden troligtvis är helt annorlunda. Det är dock intressant att jag också kom till slutsatsen att högre nivåer än 30 % borde vara möjligt. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i energi, förnyelsebar, solenergi. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *