Peak oil del 7 – Konsensus?

Är oljeproduktionstoppen och en eventuell efterföljande oåterkallelig ekonomisk recession verklighet eller bara ett hjärnspöke hos så kallade doomers? Vilken konsensus och finns egentligen inom forskarvärlden och vilka aktuella rapporter finns att studera?

Istället för att göra grovjobbet själv tänker jag länka till Daniel Pargmans blogg Livet efter Oljan och den första delen i hans artikel Peak oil computing där han listar ett stort antal aktuella källor för den intresserade.

Även om Hubbert och senare exempelvis Colin Campbell gjort mycket för att upplysa världen är aktuell forskning nödvändigt då världen och vår kunskap om den ständigt förändras och, förhoppningsvis, förbättras.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i peak oil. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>