Vindkraft

Motståndet mot vindkraft växer. Tydligen överklagas projekten, framför allt de större, i stor utsträckning. Det som förvånar mig är att så banala frågor som påverkan på landskapet verkar vara det dominerande problemet och inte det faktum att det är kapitalförstöring och ett enormt slöseri på skattepengar. Det rör sig antagligen om den typen av människor som har inställningen

Vindkraft är jättebra, men inte där jag bor

Dylika har jag inte mycket till övers för då de antagligen inte skulle vilja ha ett vatten- eller kärnkraftverk på granntomten heller.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i kostnader, politik, vindkraft. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Vindkraft

 1. B-M-N skriver:

  I vår omedelbara närhet skall STENA-renewable uppföra 14 st 150 meter höga vindkraftverk.Detta fick vi läsa i tidningen,sedan har vi kämpat emot läääänge,men ve och fasa i förra veckan kom ett brev på posten ,från Miljödomstolen i Vänersborg,nu har vi till den 19 nov.2010 att lämna ytterliggare synpunkter.Dom (STENA) vill ha 35 db ljudstyrka vid vår underbara badplats i Grötsjön, detta är inte klokt,vi går ofta ner till sjön för att finna lugn och ro. Var skall vi hitta den om inte på landsbygden och i skogen och vid sjön. Det är så vi mår illa, VAD skall vi göra, varje svensk familj som består av 4 pers. betalar 10000 kr. om året till vindkraften,DET kunde vi lägga på äldreomsorg och skola isället. I Laholms kommun där vi bor är vi redan självförsörjande på el, på gr. av alla vattenkraftverk i Lagan, vad skall det då förstöras
  alla skogar ,sjöar och natur när det inte behövs.Svara gärna mej ,jag har MYCKET mer att berätta hur det går till i ”MILJÖKOMMUNEN LAHOLM”. B-M-N.

  • Johan skriver:

   Hej,

   jag har tyvärr ingen djupare kännedom i hur tillståndsprocessen för uppförande av ny vindkraft ser ut, men jag vet att båda vindkraftsbolagen och riksdag/regering vill förenkla regelverket och korta ledtiderna. Jag misstänker att detta kan leda till att det blir svårare för lokalbefolkningen att överklaga. Ni har ju gott om bra vindlägen på västkusten så jag misstänker att det är där, förutom i norrland och på Öland och Gotland som en stor del av den kommande utbyggnaden kommer förläggas.

   Även om er kommun är självförsörjande finns alltid ett behov av energi. Jag skulle snarare se det som något positivt att man investerar i denna sektor, även om inte vindkraft är det bästa alternativet. Det är helt korrekt att stora summor skattepengar slösas bort på investeringar i vindkraft. Huruvida det rör sig om de summor du nämner kan jag inte uttala mig om men att vindkraften inte skulle vara ett konkurrenskraftig alternativ utan subventioner torde ju stå klart för de flesta.

   Om det är någon tröst kan jag meddela att 35 dB på sin höjd motsvarar ljudnivån i ett tyst rum eller av ett normalt samtal.

 2. Tarzan2 skriver:

  Sluta med lekstugan vindkraftverk. Förutom alla negativa informationer om miljöfarlig tillverkning så undrar man vad ett slutkört vindkraftverk har kostat. Förutom produktionskostnad så krävs det tillsyn reprationer, demontering och återvinning. Det värsta av allt är miljöförstöringen med dessa fruktansvärt fula propellrar som tar död på den vackra naturen.

 3. B-M-N skriver:

  Jag läser att ni undrar vad ett stort vindkraftverk kostar?Svar:30 miljoner,bara i vår närhet har det byggts 12 st. räkna ut vad det blir.Inte nog med det,stenarenawable tillverkar elen i vindkraften(när det blåser)för 2 kr./KWH och säljer den till andra länder för 30ÖRE/KWH,vem kan driva företag på det sättet???B-M-N

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>