Generation IV

Forskarna Ane Håkansson (Uppsala Universitet), Janne Wallenius (KTH), Christian Ekberg (Chalmers) och Mattias Klintenberg (Uppsala Universitet) skriver i en debattartikel i Ny Teknik (nr 49, 8/12-2010) idag att Sverige bör satsa på att bygga en blykyld forskningsreaktor för att återigen sätta Sverige på världskartan inom kärnteknik. Deras resonemang stämmer överens med mina åsikter när det gäller energi och framtiden och det är roligt att det finns ett intresse för Generation IV-teknik inom den svenska universitetsvärlden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Generation IV, kärnkraft, Sverige. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>