Kloka politiker?

Håkan Juholt kläckte i dagarna det första vettiga uttalande jag hört från någon politiker i energisammanhang:

Vi måste ge industrin långsiktiga spelregler genom att garantera ett elöverskott […] Vi behöver en ny överenskommelse som tryggar energitillgången och garanterar svensk industri el till konkurrenskraftiga priser. Det är vår uppgift och den måste vi lösa tillsammans över blockgränserna.

Kanske finns det hopp ändå? För inte så länge sedan beslutade dessutom den sittande regeringen att utreda hur avregleringen av elmarknaden på 90-talet har påverkat elpriset och utbudet. Inte en dag för sent.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i elpriser, kärnkraft, politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *